Agricultura


Suprafata agricola a Murfatlarului este 6126 ha care a fost complet irigata, la Murfatlar gasindu-se Statia de pompare a apei Basarabi-Padure, cu care se uda intreg sudul judetului. Foarte important din cele 6126 ha de teren agricol, 700 ha sunt acoperite cu padure, 2000 ha cu vita de vie, iar restul este destinat culturii cerealelor.

Citeşte mai departe: Agricultura

Transporturi

Circulația rutieră în orașul Murfatlar se efectuează pe E81, DN3 și DC27, care au trasee unice cu traversarea orașului. E81 are patru benzi pentru circulație, din Constanța și până în centrul orașului. Aceasta traversează localitatea pe o distanța de 3529 m, iar DN3 pe 1130m. Traseul DN3 traversează magistrala C.F. prin pasaj superior, apoi Canalul Dunăre-Marea Neagră peste podul care leagă și cartierul vest, continuând ulterior spre sud-vest. El reprezintă relația Constanței și a orașului spre sud-vestul județului Călărași și variantă de acces spre București.

Citeşte mai departe: Transporturi

Mediul de Afaceri

Orașul Murfatlar s-a format și dezvoltat într-o regiune naturală complexă. Activitatea meșteșugărească și comerțul au fost primele activități care s-au dezvoltat. Spriritul antreprenorial, reformele structurale în formarea și funcționarea unităților economice, aplicarea mecanismelor de piață au condus la dezvoltarea rapidă și puternică a sectorului privat. Pe ansamblu, activitatea economică în orașul Murfatlar poate fi ilustrată prin numărul de firme din fiecare domeniu, cifra de afaceri/domeniu și numărul de angajați cuprinși în aceste firme. Se observă că ponderea cea mai mare o au societățile comerciale cu activitate de comerț, urmate de cele din ramurile: servicii, transport, agricultura, industrie și construcții.

Citeşte mai departe: Mediul de Afaceri

Limba

Romanian Bulgarian English French German Italian Russian Spanish Turkish